Det er utrolig mange ulike måter å være aktiv på uansett hva slags form man måtte være i fra før av, hva som er tilgjengelig rundt deg eller rett og slett størrelsen på lommeboken. Et godt alternativ for de aller fleste er det å løpe, for eksempel med hunden sin. Dette er en utrolig flott måte å både få mer mosjon i løpet av lufteturen med hunden nettopp fordi man løper istedet for å gå på vanlig måte. Dersom man gjør dette får man opp pulsen, og man ender rett og slett opp med å få en god kondisjonstrening ut av en helt vanlig luftetur med hunden. Det er også flere måter å få løpt med og for hunden, for eksempel det at man har muligheten til å løpe for ulike veldedigheter, og det finnes nok av dem å velge mellom.

Hva med å kaste deg med på sunnhetsbølgen, og gi din maraton-innsats til et godt formål, som Battersea Dogs and Cats Home eller Canine Awareness? En flott måte å få til dette på er å være med på verdens aller største årlige maratonløp, nemlig London Marathon. Dersom man blir med og løper i London Marathon 2015, kan man velge selv hvilken veldedighet man ønsker å samle inn penger for. Dette er en flott sportslig begivenhet som samtidig samler inn penger til en rekke ulike flotte veldedigheter for dyr, blant andre Guide Dogs.

I London Marathon 2014 var det friidrettsutøver Wilson Kipsang som vant den mannlige eliten, og Edna Kiplagat som vant den kvinnelige topplasseringen i dette prestisjetunge løpet. De løp gjennom lavt skydekke til solklar vårvarme, og kom ut på slutten med gode tider, men uten nye rekorder. Dog kunne man nok forventet at i alle fall Kipsang kom til å gjøre det bra. Betsafe hadde denne sterke løperen favorittippet før løpet, og dette gir en god indikasjon på hvem som i alle fall vil kjempe i tet.

Nå er kanskje ikke alle forberedt til å løpe maraton, men man kan jo uansett legge ut på en god langtur sammen med de firbente. Da er det også viktig å huske på at la hunden bli vant til løpingen før man drar ut på lange turer sammen, og man må samtidig sørge for at det hele foregår i et tempo som tillater hunden å trave, for løper en hund for lenge om gangen sliter det altfor mye på kroppen. Men er dere godt forberedt er det ingenting i veien for at både du og hunden din kan løpe i alle fall distansen tilsvarende et maraton – og alt for en god sak: God helse!